maltezer kennel
Get Adobe Flash player
Ik heet u van harte welkom op mijn site!!
Sinds 1983 houd ik mij bezig met deze fantastische hobby.
Ik ben ook heel erg trots dat ik de gouden erespeld heb mogen ontvangen
van de Raad van Beheer.
Wilt u daar meer over lezen, kunt u naar beneden scrollen.

 

r en m 003 Mijn eerst Maltezer Rafaël van Freule Rubenstein is in 1983 bij ons komen wonen. Ik vond het heel leuk om een show te lopen met hem. Hij deed het zo goed en werd Nederlands, Internationaal en Belgisch Kampioen. Dit heeft mij zo gestimuleerd om verder te gaan met dit fantastisch ras. Even later kwam er een teefje bij ons wonen Mariëlle van Freule Rubenstein. Deze 2 maltezers stamden uit de Mathea’s en Vicbrita lijn uit Engeland.

 

r en m 004
Later heb ik ook zelf Maltezers uit Engeland geïmporteerd, Gosmore Pearl Queen en Movalian Bright Star.
Deze teefjes heb ik gekruist met diverse import reutjes van bekende kennels die hier in Nederland wonen, door het gebruik van deze fantastisch bloedlijnen bezit ik nu het type maltezer zoals u kunt zien op deze site.

 

diny1 Mijn zus Diny kreeg ook het Maltezer virus te pakken en zij heeft de reutjes onder haar hoede genomen. Niki en Tymo worden door haar verzorgd en vertroeteld, ook gaan wij samen naar de shows en helpt ze mij als er pupjes geboren moeten gaan worden. Echt teamwork dus.

 

Ik zelf ben de hele dag bezig met de verzorging van de hondjes, vooral de showhondjes hebben veel aandacht nodig wat de vachtverzorging betreft.
Alle hondjes hebben bij ons de vrijheid . Ze lopen vrij en blij door het hele huis waar ze met elkaar kunnen spelen en rennen. Ze slapen waar ze ook maar willen (soms zelfs bij mij op bed..sssst ). Natuurlijk mogen ze ook om de beurt mee als ik ergens op visite ga.
anita en lisa

 

Af en toe worden hier ook wel eens pupjes geboren die door mij worden vertroeteld en met liefde groot worden gebracht. Ze mogen weg als ze sterk en oud genoeg zijn om op hun eigen pootjes te staan. Oudere hondjes worden niet herplaatst maar blijven heel hun leventje bij mij wonen. Wilt u meer informatie over dit schitterend ras, schroom dan niet om contact op te nemen met mij. Verder wens ik u veel kijk plezier op deze site.

Maltezergroetjes, Anita

 
In 1983 deed uw eerste Maltezer zijn intrede in uw huis en hart. Wij denken dat u de ideale pupkoper was: via de rasvereniging vond u een fokker, kocht daar kleine Rafaël, werd lid van de rasvereniging en probeerde eens een showtje. Dat bleek succesvol en al snel was het Malterzervirus in volle sterkte aanwezig om niet meer uit te doven.

Op 11 september 1985 werd uw kennelnaam ‘De madame Channel’ toegekend. In november zagen de eerste pupjes onder uw affix het levenslicht.

Dat het virus besmettelijk is, blijkt wel uit het feit dat uw zus Diny ook voor het ras gevallen is. Samen zijn jullie een team: de reutjes wonen bij haar thuis, shows worden vaak samen bezocht en de geboortes van de nestjes gezamenlijk begeleid. Alle hondjes wonen vrij in huis en hebben een heerlijk leventje, soms slapen ze zelfs op bed.

Bij het fokken maakt u gebruik van diverse bloedlijnen, waarbij u het importeren uit het buitenland niet schuwt. Uw doel is het ras zo gezond mogelijk te houden, maar ook te verbeteren waar nog te verbeteren valt. Dat dit slaagt, blijkt uit de mooie lijst met kampioenstitels die uw honden hebben behaald. Mensen blij maken met een hondje en een band opbouwen met de nieuwe eigenaren maakt de hobby nog leuker.

Sinds 1992 bent u ‘pupinformatrice’ voor de Maltezer Vereniging Nederland en sinds 2002 bent u actief in het bestuur.

Voor uw jarenlange inzet voor het ras ontvangt u hierbij de Gouden Erespeld van de Raad van Beheer.